Oktober 2010
Lions Club - Billund
- Handicap & Dåsetomater

Morten Lund holdt den 13. oktober 2010 på et klubmøde i Lions Club Billund-Grindsted et foredrag med titlen: Livet som spastiker. Jeg havde arrangeret mødet, idet jeg kendte Morten fra tidligere og samtidig havde hørt fra bekendte, at han som privatperson gerne stod til rådighed med foredrag.

Morten var i perioden 1991 til 1994 HHx-elev på Grindsted Handelsskole og som sådan var han kendt for en ukuelig gå-på-mod og engagement - også i skolens sociale liv – på trods af sit handikap. Jeg var derfor klar over, at han som foredragsholder ikke blot ville fokusere på de negative sider af sit handikap, men også inddrage positive betragtninger, som vi alle ville kunne tage til os.

Jeg må i sandhed sige, at foredraget levede op til disse forventninger. Morten brugte ikke tiden til at fortælle om sin beundringsværdige karriere som datalog og sit nuværende job med softwareudvikling til Joint Strike Fighter jagere. I stedet fortalte han med sjove anekdoter om sit liv som ’show-breaker’. Når man som spastiker er det, som Morten kaldet ’undertippet’ fra starten, er det fint at kunne vende uheldige situationer til noget positivt. Morten var i stand til at tryllebinde alle tilstedeværende med sit gode humør og sin positive holdning. Med ganske få, men effektive hjælpemidler, formåede han fra første minut at få forsamlingens udelte opmærksomhed, samtidig med, at han i løbet af foredraget meget præcist drog alment gældende konklusioner som for eksempel den, at man som menneske – med eller uden handikap – må acceptere sig selv som den, man nu engang er. På sin helt specielle måde lykkedes det ham således at give foredraget et perspektiv, der rakte ud over de problemstillinger, som et liv med et spastisk handikap uundgåeligt vil give.

Jeg har efterfølgende modtaget mange positive reaktioner fra de tilstedeværende medlemmer, der hørte foredraget, og er helt sikker på, at alle deler min opfattelse og oplevelse af Mortens foredrag.

Jeg står gerne til rådighed for yderligere oplysninger.

Mogens Hargaard
Lindevej 10
7200 Grindsted
Mail: mogens.hargaard@grindes.dk
Tlf. 75 32 42 46